Ons dorp

  1. Dorpsgevoel in de stad: Ondanks dat het deel uitmaakt van de stad Breda, behoudt Princenhage zijn eigen identiteit als een dorp. Het wordt gekenmerkt door een sterk dorpsgevoel in plaats van een typisch stadsbuurtgevoel.

  2. Historie en trots: Als voormalige zelfstandige gemeente heeft Princenhage een rijke geschiedenis die bijdraagt aan een gevoel van trots en eenheid onder de bewoners. Het behoud van een eigen volkslied, wapen, vlag, voetbalteam, en carnavalsvereniging getuigt van deze trots.

  3. Zelfstandige ondernemers: De Haagsemarkt herbergt diverse zelfstandige ondernemers, waaronder slagers, bakkers, en een huis, tuin & keukenwinkel. Ondanks de aanwezigheid van grote supermarkten, gedijen deze lokale zaken goed dankzij de nabijheid, de kwaliteit van producten en de gemoedelijke sfeer.

  4. Gemeenschapszin: Verenigingen zoals carnavalsvereniging ‘t Aogje fungeren als bindmiddelen in de gemeenschap. Deze sociale activiteiten, waaronder de carnavalsoptocht, spelen een belangrijke rol in het betrokken houden van de bewoners, vooral de jongeren.

  5. Kleine middenstanders: De zelfstandige ondernemers in Princenhage worden gekenmerkt door hun ambachtelijke benadering en persoonlijke service. De nabijheid en de gemoedelijke sfeer dragen bij aan het succes van deze kleine middenstanders.

 

Al met al lijkt Princenhage een gemeenschap te zijn die zowel haar historische wortels als haar moderne diversiteit koestert, met een sterke nadruk op gemeenschapszin en lokale betrokkenheid.