Eten en drinken

Aogse Markt

Welkom in de Bourgondische eet- en drinkgelegenheid in het hart van Princenhage. De unieke locatie, het prachtig gerestaureerde pand, de warme informele ambiance maken een bezoekje tot een ware belevenis. De sfeer is vriendelijk en ongedwongen, de kwaliteit verrassend. Neem plaats in het restaurant en zie hoe onze chef vele gerechten bereidt in de houtskool-gestookte Josper Grill. Naast het restaurant is het sfeervolle Bierlokaal gevestigd, hier stromen bijzondere bieren uit de taps…
Website Aogse Markt

Brasserie De Rithse Hoeve
Gastvrije en laagdrempelige Brasserie / Restaurant, waar lekker eten en een goed glas centraal staat. Een fijne plek voor koffie, lunch, borrel of diner! Hun motto is: “Het leven is wat je er zelf van maakt!”. Dus geniet van lekker en eerlijk eten, zonder alle poespas en geniet van het moment. 
Website Brasserie De rithse Hoeve

Café 68
In het voormalige Heuvelzicht is Café 68, tevens heeft het zijn oude functie als
zalenverhuur weer terug.

Cafetaria Postiljon
Cafetaria die naast de gebruikelijke snacks ook élke dagverse Sushi aanbiedt.
Website Cafetaria Postiljon

Cafetaria/Restaria Princenhof

Cafetaria voor al je snacks.

Chinees Restaurant Jade-Garden (BREDA)
Chinees Specialiteiten Restaurant Jade-Garden in Breda (Noord-Brabant) staat sinds jaar en dag hoog aangeschreven. De voornaamste reden is dat het restaurant geen “gewone chinees” is. Wij zijn een culinaire Chinees. Onze zeer uitgebreide kaart biedt een keur aan Chinese specialiteiten uit verschillende streken. Ruim 200 gerechten uit de Kantonese, Pekingnese, Szechuaanse en Shanghase keuken. Per 1 juli 2019 is het restaurant overgenomen en in Chinese handen. 
Website Chinees Restaurant Jade-Garden

De Friettent
In het oude pand van Speek aan de Haagsemarkt 16 zit inmiddels een moderne en ambachtelijke friettent. Aan de buitenkant is niet veel veranderd, de koeienkop boven de deur hangt er nog gewoon. Maar binnen heeft de friettent een moderne uitstraling. Er zijn zo’n 20 tot 25 zitplaatsen waar het frietje en de snacks opgegeten kunnen worden, maar afhalen is natuurlijk ook mogelijk. Ook kun je buiten plaatsnemen op een van de brede vensterbanken die het pand heeft, met zicht op de Haagsemarkt. De friet en sauzen worden op ambachtelijke manier bereid en ook zijn er eigen bereide snacks te verkrijgen. En waarom de naam ‘De Friettent’? De naam is net als van de Aogse Markt afgeleid van het simpele antwoord op de vraag, waar ga je naartoe? Naar de Friettent!
Website De Friettent

Don Qui-John
Don Qui-John is een Gasterij met de gezelligheid van een eetcafé en de culinaire kwaliteiten van een restaurant. Uiteraard kunt u bij ons heerlijk dineren, maar we hebben veel meer te bieden. U kunt bijvoorbeeld bij ons terecht voor een gezellige en smaakvolle High-Tea óf een High-Wine. Voor of na het diner kunt u bij ons heerlijk genieten in de bank, met uitzicht op de open keuken of plaats nemen aan de hoge tafels. Ook voor een borrel bent u van harte welkom. We hebben een uitgebreid assortiment bieren op fles en van de tap en een grote keuze uit mooie wijnen uit de beste wijnstreken van de wereld. Vergeet niet dat u bij ons ook terecht kunt voor doopfeestjes, recepties, koffietafels, feestavonden, bruiloften en walking dinners.
Website Don Qui-John

Friet van Riet
De cafetaria Friet van Riet is een frisse en gastvrije friettent met heerlijke verse friet en ambachtelijke, huisgemaakte snacks en sauzen. Kwaliteit, een goede prijs en een fijne plek voor iedereen is waar we naar streven.
Website Friet van Riet

Frietsalon ’t Liesbosch
Wie heeft er niet eens in het weekend een frietje gehaald bij het frietkotje bij het Liesbos.

Gusto di Pol
De smaak van Pol, geïnspireerd op onze vele reizen naar Italië en de liefde en passie voor het Italiaanse eten. Talita en Paul willen deze passie graag met jullie delen in onze nieuwe Italiaanse bakkerij, Pizzeria, ijssalon en koffieshop. Wees welkom en schuif met vrienden of familie aan voor een Italiaanse koffie met dolce, een heerlijk ontbijt, lunch, antipasti, pizza uit onze traditionele pizza-oven of verrukkelijke desserts. Kortom, bij Gusto di Pol kun je gehele dag terecht voor al het lekkers wat Italië te bieden heeft.
Website Gusto di Pol

Het Roode Hert
De oudste herberg en café van Breda en de op één na oudste van Noord-Brabant. Op 27 januari 1518 verkocht Pastoor Peter de Bruyn het door hem 7 jaar daarvoor gebouwde Huis ‘den Hert’ -gelegen aan de Haagsemarkt- aan Gieles Anthonis Bays, die er onder dezelfde naam zijn herberg begon. Nu (500 jaar later) is Herberg Het Roode Hert nog steeds een horecabedrijf met grote en kleine feestzalen, waar iedereen welkom is.
Website Het Roode Hert

Loetje
Staat vooral bekend om zijn overheerlijke biefstuk. Maar ook meer dan dat.
Website Loetje

Los Olivas
Bij Los Olivas kun je terecht voor zelfgemaakte echte Spaanse tapa’s/gerechten. Onder het genot van een lekker flesje wijn. U bent welkom in ons gezellige restaurant of bij mooi weer in onze mooie binnentuin. Hasta pronto.
Website Los Olivas

Mei Wah
Chinees restaurant aan de Haagweg in Princenhage. Alle klassiekers staan op de kaart! Neem plaats in het restaurant of neem het lekker mee voor thuis
Facebook Mei Wah

Restaurant de Peer
De Peer is de perfecte locatie voor een hapje en een drankje. Kom genieten in ons sfeervolle restaurant of op ons gezellige terras. U bent bij ons van harte welkom voor een lunch, een borrel of een diner. Wij bieden u voor een betaalbare prijs een ruime keuze aan versbereide gerechten. Daarnaast bent u ook met groepen van harte welkom bij de peer.
Website Restaurant De Peer

Restaria De Vluchtheuvel
Gelegen in het Breda kunt u dagelijks bij ons terecht voor een groot assortiment maaltijden, vers frites, snacks, belegde broodjes en salades.
Restaurant Novotel
Voor een ontbijt, lunch, diner of een lekker tussendoortje kunt u elke dag terecht in het restaurant van Novotel Breda. Bij ons heeft u een ruime keuze uit gebalanceerde menu’s, of u kunt genieten van één van de à-la-carte gerechten.
Restaurant Princenville
Aan de rand van Breda vind je Van der Valk Hotel Breda Princeville, de ideale ontmoetingsplaats voor elke gast. In ons gezellige restaurant bent u elke dag van harte welkom voor ontbijt, lunch of diner.
Restaurant Ruitersbosch
Ruitersbosch is gevestigd aan de rand van het Mastbos. In een sfeervolle en ongedwongen ambiance kunt u terecht voor een lunch, diner en borrel.

CATERING

Barry’s catering
Barry’s Catering is een solide en stabiel cateringbedrijf gevestigd aan de Haagweg te Breda (Princenhage). Ruim 21 jaar geleden is de eigenaar begonnen met zijn catering activiteiten en in de loop van tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een compleet cateringbedrijf voor catering, bbq’s en maaltijd service.
Website Barry’s Catering

Party & Catering Nooren
Nooren Breda, nog steeds gevestigd te Princenhage. En sinds 1975 zich een mooie plaats heeft verworven in Party & Catering kringen. Gericht op kwaliteit, creativiteit en betrouwbaarheid, daarmee groeit het bedrijf gestaag. Kwaliteit van vroeger met een twist van heden.
Website Party & Catering Nooren

Purple Catering & Events
Ben je op zoek naar een goede traiteur in Princenhage? Op zoek naar een partij die écht snapt wat goed en lekker eten is? Die begrijpt hoe fijn het is om voor je gasten te zorgen maar dat je liever met je gasten staat te praten dan in de keuken staat? Dan ben je op zoek naar Purple Catering. Dankzij onze jarenlange ervaring met zowel grote als kleine events, weten wij wat onze klant echt wil en leveren wij net dat stapje meer. Wij zorgen voor een fantastische ervaring voor je gasten maar ook voor jou! Of je nou kiest voor een aangeklede borrel(plank), een uitgebreide lunch of een buffet: wij denken met je mee. Zodat jij je lekker kunt focussen op je gasten.
Website Purple Catering & Events